Време је за "ОССИгурајмо осмехе акцију"

Oве године смо се потрудили да проширимо и обогатимо акцију програмом какав до сада никада имали нисмо!

Događaj

13.01.2023. 00:00 - 15.01.2023. 00:00

Космет

Време је за "ОССИгурајмо осмехе акцију"

ЗАЈЕДНИЧКО ОССИ ПУТОВАЊЕ

Идемо у поход крајевима „ где најлепше Сунце сија“, на нешто што је више од путовања-путовање које постаје живот, којим изграђујемо и обнављамо себе и дајемо подршку јунацима и херојима нашег доба-народу који достојанствено опстаје у суманутим околностима. Путовање које милује срце, доноси посебну радост и надахнуће...-обилазак и Сусрет са КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ!

Позивамо све бивше, садашње и будуће чланове наше организације, као и све друге заинтересоване младе људе (чланство у организацији није обавезно), пријатеље и партнере, чланове других омладинских и студентских организација и све људе добре воље који имају жељу да нам се придруже у овом подухвату!

Удаљити се од отаџбине не физички колико духом и тежњама исто је као када би се река удаљила од свога извора: она би природно пресахла и ишчезнула. Знајући да је од есенцијалне важности за сваког од нас да посети и упозна духовну и културну колевку из које је поникао, важност тога и одговорност пред тиме се утолико и увећава када је реч о нама- српским студентима у иностранству! Тако да схватимо ово као завет свакога од нас и залог за будућност наше отаџбине.
Предвиђено је да се и наша традиционална Зимска скупштина ОССИлација одржи у току путовања (највероватније у новоотвореном Омладинском центру у Великој Хочи).
Уочи путовања организоваћемо ОССИгурајмо деци осмехе акцију, где ћемо као прошле године правити пакетиће за децу које ћемо поделити у току путовања!
У организовању овог путовања помоћи ће нам пријтељи из СРБИЈА ЗА МЛАДЕ, односно из огранка агенције који се зове Метохија за Младе.
Програм је прелеп, и укључује и заједнички дочек српске нове године!
*Ходочашће Метохија за младе има хуманитарни карактер. До сада смо на претходним ходочашћима прикупили преко 10.000€ за помоћ у обнови манастира Св. Архангели код Призрена, манастира Будисавци, манастиру Бањска, манастира Девич, породица у селу Осојане, Жач и Гораждевац и постављања видео надзора у Гораждевцу.*


*У светлу недавних зибања, организација СРБИЈА ЗА МЛАДЕ ће се као и сваки пут потрудити да путници буду максимално обезбеђени. Уколико се процени неповољна безбедносна ситуација, путовање ћемо да померимо за други датум. До сада за небројено много реализованих путовања на Космет није никада било инцидената!

Пријаве трају до 27.12.
Плаћање минимално 7 дана пред полазак. 

Пријавите се путем упитника, чекамо вас! - https://docs.google.com/.../1nE6Wh2qFeTmUkP7PyExZ.../edit

План и програм путовања:

 

0 Komentari

Slične objave